Nieuwe uitdagingen bij het kiezen van de juiste woningverzekeringsmaatschappij in Florida

Hoewel er in 2009 geen orkanen in Florida waren, was er veel nieuws van thuisverzekeringsmaatschappijen in Florida.

Om te beginnen verloor bijna 50% van alle actieve woningverzekeringsmaatschappijen in Florida geld in 2008 – een jaar waarin grote stormen niet toesloegen. Veel bedrijven bleven in 2009 verliezen lijden. Een van de redenen voor deze verliezen zijn lagere inkomsten als gevolg van ontoereikende tarieven voor woningverzekeringen in Florida, samen met hogere uitgaven.

Zoals zich in 2009 ontvouwde, faalden twee woningverzekeringsmaatschappijen in Florida en werden ze door de staat onder curatele gesteld nadat hun kasreserves onder de vereiste minimumniveaus waren gedaald.

Woningverzekeringsmaatschappijen die falen tijdens andere jaren dan orkanen, moeten angst en paniek door de staat sturen. Waarom? Want als deze bedrijven geen geld kunnen verdienen in niet-orkaanjaren, neemt de kans exponentieel toe dat ze niet genoeg geld kunnen ophalen om uw claim te betalen na een grote orkaan in Florida.

Een grondig onderzoek van het bedrijf dat in het voorjaar van 2009 faalde, onthult verontrustende trends die in de toekomst andere woningverzekeraars in Florida kunnen beïnvloeden.

Om te beginnen werd dit bedrijf geconfronteerd met een aanval van nieuwe en heropende claims van orkaan Wilma – een storm die Florida bijna vier jaar geleden in oktober 2005 trof. Deze claims droegen bij aan de uiteindelijke ineenstorting van dit bedrijf omdat de back-upherverzekering uit 2005 was uitgeput, waardoor dit kleine bedrijf in de problemen kwam om deze claims uit eigen overschot te betalen.

Bovendien had dit bedrijf een groot aantal polissen in verschillende zuidelijke provincies in Florida, de meest kwetsbare voor orkanen in de staat. Het is de verdienste van het bedrijf dat het ook goodwill heeft getoond door bereid te zijn om oude huizen in Florida te dekken.

Wat zijn de lessen die zijn geleerd van de twee woningverzekeraars in Florida die dit jaar faalden?

Zelfs als uw bedrijf voldoet aan de minimale kapitaal- en herverzekeringsvereisten van Florida, kan het nog steeds om vele redenen falen, waaronder onverwachte claims die zijn heropend van voorgaande jaren en onvoldoende risicospreiding in zowel Florida als andere staten.

Hier zijn de dingen waar u op moet letten bij het overwegen van een nieuwe woningverzekeringsmaatschappij in Florida.

De meerderheid van de bedrijven die nog steeds nieuwe opstalverzekeringen in Florida schrijven, zijn gevestigd in de staat. Zoek naar bedrijven die hun beleidsbasis diversifiëren in de meeste van de 67 provincies van Florida, zodat ze hun blootstelling in zuidelijke kustprovincies in evenwicht brengen met geschreven beleid in noordelijke provincies in het binnenland.

Zoek naar bedrijven die hun huisverzekeringsactiviteiten in andere staten laten groeien. Sommige woningverzekeringsmaatschappijen in Florida die in het midden van de jaren 1990 zijn ontstaan, beginnen dit te doen, wat een bemoedigende trend is. Bedrijven die hun risico spreiden naar andere delen van het land, hebben betere kansen om de volgende ronde orkanen te overleven.

Leer zoveel mogelijk over de klantenservice van het bedrijf en de verwerking van claims. Als het bedrijf dat u overweegt dit werk heeft uitbesteed, ontdek dan de geschiedenis van de klantenservice en het aantal klachten dat ze hebben ontvangen in vergelijking met anderen in de branche.

Ontdek ten slotte hoeveel overschot het bedrijf heeft om claims te betalen en controleer hun ratings via grote financiële ratingdiensten. Veel woningverzekeringsmaatschappijen in Florida die premieverhogingen toekennen, moeten kunnen aantonen dat ze hun overschot in de loop van de tijd kunnen vergroten – vooral als Florida ondergemiddelde orkaanactiviteit blijft hebben.

U moet er rekening mee houden dat de huisverzekeraars in Florida erin slaagden winstgevend te blijven in 2008 en 2009, toen veel andere bedrijven geld verloren – samen met degenen die bewijzen dat ze in de toekomst hogere tarieven kunnen gebruiken om hun overschot te vergroten.

In deze dappere nieuwe wereld van nieuw gevormde startups in Florida, geeft het doen van dit onderzoek je de beste kans om snel en eerlijk betaald te worden na de volgende ronde orkanen in Florida.

Add Comment