Het belang van verzekeringsbeoordelingen

De meeste mensen nemen contact op met verzekeringsmakelaars of underwriters wanneer er een belangrijke gebeurtenis in hun leven is die nieuwe of herziene risicodekking vereist – misschien wanneer ze een nieuw huis kopen of het tijd is om de oude auto te vervangen. Veel minder mensen onthouden echter om hun verzekering met regelmatige tussenpozen te herzien of wanneer er subtielere veranderingen optreden in hun dekkingsvereisten.

Het regelmatig herzien van uw verzekering helpt ervoor te zorgen dat uw dekking is wat u verwacht in de ongelukkige omstandigheden die u nodig hebt om een claim in te dienen. Het helpt ook bij het nemen van weloverwogen beslissingen met betrekking tot dekking en proactief zijn over het verlagen van uw verzekeringskosten.

Er zijn veel verschillende omstandigheden die uw dekkingsvereisten kunnen veranderen en een oproep naar een verzekeringsprofessional ter beoordeling vereisen. De onderstaande voorbeelden schetsen enkele van de situaties waarin u mogelijk uw dekking wilt bekijken:

 • Renovaties- Als u uw huis renoveert, verhoogt u waarschijnlijk ook de waarde ervan. Of het nu gaat om een nieuwe keuken, badkamer, zwembad of zelfs dure landschapsarchitectuur, vergeet niet om uw verzekeringspolislimieten te controleren om ervoor te zorgen dat ze voldoende blijven in geval van verzekerd verlies. Als u onlangs uw kelder hebt gerenoveerd, houd er dan ook rekening mee dat het zeer waarschijnlijk is dat uw waterschadeverzekering moet worden herzien.
 • Het pand is geconsolideerd – Heeft u het huis onlangs geïnventariseerd? De meeste mensen hebben meer persoonlijke bezittingen dan ze denken. Het schatten van de totale waarde van uw inhoud is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat uw limieten voldoende zijn.
 • Je hebt een object met een hoge waarde gekocht – Vergeet niet dat sommige van uw persoonlijke bezittingen moeten worden gepland om goed te worden gedekt. Sieraden, antiek, verzamelobjecten, wijncollecties en kunst zijn enkele voorbeelden van stukken die mogelijk extra dekking vereisen.
 • – Nieuwe dekkingen zijn nu beschikbaar De verzekeringssector past zich vaak aan veranderende marktomstandigheden aan en biedt dekking op gebieden die in het verleden niet bestonden. Voor huiseigenaren is een verzekering voor schade aan wildwater en problemen met huisreparatie (zoals kapotte ovens) onlangs beschikbaar gekomen bij sommige verzekeringsmaatschappijen, in sommige gebieden. Bovendien zijn rechtsbijstandverzekeringen, reisverzekeringen en huisdierenverzekeringen beschikbaar bij makelaars die meer van uw risico- en verzekeringsbehoeften willen dekken.
 • Verander de regels om u meer of minder keuze te geven – Veranderingen in de voordelen voor auto-ongelukken betekenen dat u uw keuzes moet herzien.
 • U komt in aanmerking voor extra kortingen – Wijzigingen in uw persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op uw recht op beleidskortingen. Als u bijvoorbeeld een alarmsysteem installeert, komt u waarschijnlijk in aanmerking voor een korting op het beleid van de huiseigenaar. Als u sneeuwbanden op uw auto gebruikt, bieden veel verzekeringsmaatschappijen een korting op uw autoverzekering. Als u ouder bent dan 50-55 jaar, komt u mogelijk in aanmerking voor kortingen voor volwassen bestuurders.
 • Als u van baan verandert en een kortere vlucht heeft – U moet uw verzekeringsmakelaar hiervan op de hoogte stellen, omdat minder rijden meestal gepaard gaat met lagere risico’s en minder dure premies. Als u een specifieke baan heeft, komt u mogelijk ook in aanmerking voor lagere verzekeringstarieven.
 • Ik begon een bedrijf aan huis – Ander gebruik van uw huis, anders dan strikt residentieel gebruik, kan een commerciële verzekering vereisen om aansprakelijkheidsrisico’s goed te dekken.
 • Uw persoonlijke omstandigheden veranderen – Als u getrouwd bent of kinderen heeft, wilt u misschien uw dekking herzien om ervoor te zorgen dat uw dekkingsniveaus voldoende zijn om voor afhankelijke personen te zorgen in het geval van een ongeval.
 • Uw kind krijgt een rijbewijs – Controleer altijd of uw kind aan uw polis kan worden toegevoegd. Het is vaak de goedkoopste optie om ze te verzekeren om te rijden. Als ze hun eigen auto krijgen, kom je waarschijnlijk ook in aanmerking voor een korting voor meerdere auto’s.
 • Als uw kind weggaat om naar de hogeschool of universiteit te gaan – Controleer of de dekking van huiseigenaren kan worden uitgebreid om de activa van uw kind op school te beschermen. Het kan kosteneffectiever zijn om een zelfstandige verzekeringspolis voor huurders aan te schaffen.
 • Als u al meer dan een jaar geen verzekeringsbeoordeling hebt ondergaan – Uw dekkingsniveaus zijn mogelijk verouderd. Een goed voorbeeld hiervan is de verzekering voor uw huis. De waarde van onroerend goed en de vervangingskosten kunnen gemakkelijk oplopen tot het punt dat uw huidige dekkingslimieten geen totale reconstructie van uw huis mogelijk maken in geval van totaal verlies.

De tijd nemen om met uw verzekeringsprofessional te praten, is altijd goed besteedde tijd. Zelfs als u na het gesprek niet bespaart op uw verzekeringskosten, is er geen filiaalOntvang de dekking die u verwacht wanneer de claim noodzakelijk wordt. Aangezien de meeste verzekeringspolissen een jaar lang zijn, is het een goed idee om met uw verzekeringsprofessional te praten voordat u uw jaarlijkse dekking verlengt.

Add Comment