Boot- en scheepseigendomsverzekering – Bescherm uw waterscooterinvestering

Net zoals vastgoedtitels gevoelig zijn voor recordfouten, kunnen reeds bestaande pandrechten en andere lasten en eigendomsbewijzen voor schepen en boten verborgen problemen opleveren die een verplichting kunnen zijn voor nieuwe reders. De beste manier voor kopers van waterscooters, jachten en boten om zichzelf tegen deze aansprakelijkheden te beschermen, is door een titelverzekering af te sluiten. Agentschappen die dit type verzekering aanbieden, voeren grondig onderzoek naar de eigendomsgeschiedenis uit om ervoor te zorgen dat het adres van het schip in een “goede mening” is. Een verzekering voor scheepseigendom zorgt ook voor financiële bescherming voor scheepseigenaren in het geval van een rechtszaak of ander financieel verlies als gevolg van eigendomsgerelateerde complicaties.

Waarom hebben waterscooterschepen een inboedelverzekering nodig?

Er zijn verschillende soorten problemen die zich kunnen voordoen op bootadressen. Scheepskopers zijn zich meestal niet bewust van een van deze problemen – totdat ze worden geslagen met een titelclaim of kosten in verband met eerdere franchises. Verzekeringsagentschappen huren underwriters en vastgoedadvocaten in om de eigendomsketen te onderzoeken om deze problemen te ontdekken – en op te lossen – voordat de verkoop plaatsvindt.

Veelvoorkomende problemen in verband met jacht- en scheepsobligaties zijn onder meer:

Fraude. Vervalste of frauduleuze documenten kunnen op elk moment in het eigendomsregister voorkomen. Scheepsmakelaars of voormalige eigenaren proberen soms schepen te verkopen onder valse eigendomsbewijzen, waarbij zowel de hypotheekverstrekker van het schip als de nieuwe eigenaar worden opgelicht. In sommige zeldzame gevallen kunnen hypotheken op de eigendomsdatum van het schip als frauduleus worden bekendgemaakt. Bovendien kunnen jetski’s worden geregistreerd bij zowel de Amerikaanse kustwacht als de staat, waardoor schepen meer dan één “geldig” adres kunnen dragen. Meerdere adressen kunnen meerdere hypotheken veroorzaken waarvoor de reder verantwoordelijk kan worden gehouden.

Eigendomsgeschillen. Hoewel de reder in het bezit is van een geldig certificaat van authenticatie en registratie van een federale boot, kan het nog steeds onderhevig zijn aan eigendomsgeschillen. Deze documenten hebben niet de uiteindelijke bevoegdheid om het eigendom te bepalen; alleen het basiscontract van het jacht of schip kan het eigendom bepalen. Als het basiscontract voor het eigendom van het schip is opgesteld op vervalste documenten, kan het eigendom van de koper nietig worden.

Reeds bestaande hypotheken of pandrechten. De nieuwe eigenaar van het vaartuig is verantwoordelijk voor alle onbetaalde belastingen, onopgeloste hypotheken en onbetaalde contractuele handelingen in verband met het eigendom van het schip, zelfs als ze niet op de hoogte waren op het moment van aankoop.

Kopers van waterscooters kunnen een mening over het onroerend goed vragen voordat ze de verkoop afronden. Hoewel een goed advies enige waarborgen biedt tegen geschillen, zijn de meningen en samenvattingen van scheepsbezit niet altijd betrouwbaar. Verkeerde gegevens, onjuiste documentatie, fraude en menselijke fouten kunnen ertoe leiden dat verzekeringsmaatschappijen onjuiste eigendomsadviezen formuleren. De enige manier voor een jacht- of bootkoper om zichzelf tegen deze complicaties te beschermen, is door een scheepstitelverzekering af te sluiten.

Hoe beschermt een booteigendomsverzekering mij?

Naast het uitvoeren van een grondig onderzoek naar de eigendomsgeschiedenis van het schip voordat de verkoop is voltooid, bieden vastgoedverzekeringsmaatschappijen financiële compensatie in het geval van een rechtszaak. Een verzekering voor scheepseigendom dekt meestal de kosten van juridische verdediging tegen aanvallen op scheepsbezit. Bovendien biedt de verzekering compensatie voor eventuele financiële verliezen of activaverliezen als gevolg van een defect adres.

Add Comment