Bescherm uzelf in het geval van een auto-ongeluk – verzekeringsmaatschappijen staan niet aan uw kant

Wat moet u doen als u betrokken bent bij een auto-ongeluk

Het is jammer dat de meeste mensen niet weten wat ze moeten doen als ze een ongeluk krijgen. Mijn moeder heeft onlangs een ongeluk gehad en ze heeft me verwoed gebeld en gevraagd wat ze moest doen. Weten wat u moet doen is belangrijk om uw gezondheid te beschermen en uw belangen te beschermen bij andere bestuurders en verzekeringsmaatschappijen. Dit is waar, zelfs als ik het mis heb.

Het belangrijkste na een ongeval is je veiligheid. Als u, de andere bestuurder of een van de passagiers ernstig gewond is, zorg er dan voor dat u hulp zoekt. Bel 911, het uitgebreide telefoontje van politie en ambulance. Als betrokkenen geen duidelijke verwondingen hebben, is het nog steeds raadzaam om een niet-dringende oproep te doen aan de politie en de aanwezigheid van de politie ter plaatse te vragen. In de meeste steden, waaronder Las Vegas (en omliggende gebieden), kunt u 311 bellen om niet-dringende politie te sturen.

In geval van letsel en/of materiële schade is de aanwezigheid van de politie zo belangrijk dat het politierapport kan worden opgesteld en later kan worden gebruikt bij het verkrijgen van een passende vergoeding van de juiste verzekeringsmaatschappij of -bedrijven, zelfs als het uw verzekeringsmaatschappij is. Compensatie kan medische behandeling, materiële schade, loonderving en/of pijn en lijden dekken.

Als de politie wordt gebeld, via een 911-noodoproep of een niet-noodoproep 311, zorgt de politie ervoor dat alle relevante informatie in het politierapport wordt gemeld. Als er geen duidelijk letsel of materiële schade is en/of als de politie niet ter plaatse komt, wissel dan informatie uit met de andere bestuurder. Verkrijg de naam van de bestuurder, voertuigregistratie-informatie, verzekeringsmaatschappij en polisnummer. Geef uw gegevens door aan de andere bestuurder.

Leg geen andere verklaringen af dan de feiten, en alleen aan de politie, over het incident en hoe het ongeval heeft plaatsgevonden. Doe geen uitspraken over uw gezondheidstoestand; onthoud dat veel verwondingen latente verwondingen kunnen zijn die mogelijk niet onmiddellijk verschijnen. Neem onmiddellijk contact op met een letselschadeadvocaat; communiceer niet met de verzekeringsmaatschappij van de andere partij of meld uw ongeval niet bij uw verzekeringsmaatschappij voordat u een letselschadeadvocaat raadpleegt. In de meeste gevallen is de advocaat verantwoordelijk voor het maken van dergelijke communicatie namens u, maar zal hij u vertellen of u communicatie van welke aard dan ook moet doen. Vergeet niet dat het in het belang van verzekeringsmaatschappijen is om letsel en schade veroorzaakt door een ongeval te onderschatten, zodat ze het minste bedrag aan schadevergoeding betalen. De advocaat weet hoe hij met verzekeringsmaatschappijen moet omgaan en krijgt de vergoeding die hij verdient. Hoe ernstiger het incident, hoe belangrijker het is om contact op te nemen met een letselschadeadvocaat.

Ramzi Lada, Esq.

Las Vegas Letselschade Advocaat, PLLC

Add Comment