Tips voor het afsluiten van een autoverzekering

Autoverzekeringsmaatschappijen verzekeren polissen om de risico’s te beoordelen die aan elke verzekeringsaanvrager worden gegeven. Tijdens dit proces wordt de persoon gegroepeerd in een categorie, zoals een bestuurder met een hoog of laag risico, een tiener of een oudere. Als dit risico in verband met de aanvrager te hoog wordt geacht, kan de dekking van de aanvraag volledig worden afgewezen. Na het berekenen van de resultaten biedt de verzekeringsmaatschappij een prijs op basis van de waargenomen risico’s van de bestuurder.

1. Dit wordt ook wel driver rating genoemd

Verzekeringsmaatschappijen gebruiken deze classificatie als een manier om de kosten te meten van het verzekeren van een bepaalde persoon als een claim wordt ingediend en hoe waarschijnlijk het is dat claims in de toekomst opnieuw zullen voorkomen. Dit wordt vaak de financiële aansprakelijkheid van de verzekeringsmaatschappij genoemd. De tip is om een veilig rijrecord bij te houden en verkeersongevallen te voorkomen en u zult een lange weg gaan naar het krijgen van een goedkopere autoverzekering.

2. Niet alle verzekeringsmaatschappijen beoordelen bestuurders op dezelfde manier

Veel providers gebruiken dezelfde algemene statistieken, maar hun algoritmen die de prijzen bepalen, zijn uiteindelijk heel verschillend. Een van de grootste factoren die alle verzekeringsmaatschappijen gebruiken bij het berekenen van premies is de frequentie van ongevallen. Wanneer iemand een claim indient, begint de verzekering en kunnen ongevallen enkele duizenden dollars kosten, vooral als er een overlijden is. Hoe meer claims een persoon maakt, hoe groter zijn risico in de ogen van de vervoerder en hij zal waarschijnlijk in de toekomst een claim indienen. Zo worden hogere tarieven opgelegd aan automobilisten die risico lopen. Om de prijzen laag te houden, ongevallen te voorkomen en claims in te dienen en bespaart u veel geld op autoverzekeringen. Als je in het verleden ongelukken hebt gehad, maak je dan geen zorgen.

3. De belangrijkste factoren die van invloed zijn op de tarieven van autoverzekeringen

* Rijrecord: Autoverzekeringsmaatschappijen zullen het aantal citaties en ongevallen waarbij ze betrokken zijn geweest nader bekijken.

Houd een goed rijrecord bij en zie uw prijzen dalen.

* Locatie waar u woont: Als u in de stad woont, kunt u verwachten meer te betalen dan wanneer u op een landelijke plaats woont met veel minder verkeer.

* De auto die u rijdt: Dit is een zeer grote factor die de tarieven bepaalt. Nieuwe en dure luxe- of sportwagens hebben enkele van de hoogste verzekeringstarieven. Aan de andere kant hebben veilige en goedkope gebruikte auto’s voor reparatie enkele van de laagste dekkingskosten. Koop een saaie tweedehands auto en bespaar dekking.

* Burgerlijke staat: Getrouwde mensen betalen minder voor de auto omdat ze als meer verantwoordelijk worden beschouwd.

* Uw leeftijd: Bestuurders jonger dan 25 jaar kunnen verwachten ongeveer het dubbele te betalen voor interieurauto’s. Zoete sport voor de laagste prijzen is tussen de 32 en 62 jaar oud.

4. Vraag alle kortingen aan die u kunt krijgen

Een geweldige en slimme manier om te besparen op een motorverzekering is door verschillende kortingen aan te vragen. Als u meer dan één auto heeft, overweeg dan om een gecombineerde of multi-voertuig korting te krijgen. U kunt ook een cursus veilig rijden volgen en ongeveer 5% besparen. Andere populaire kortingen zijn een goede student, een militair en zelfs een leraar.

5. Shop direct op het web voor de goedkoopste prijzen

Het internet heeft letterlijk de wereld overgenomen. Het bespaarde ook miljoenen mensen geld op een autoverzekering. Het online kopen van een autoverzekering is slim omdat u live prijzen kunt vinden die de meeste makelaars niet kunnen evenaren.

Add Comment