Levensverzekeringsfraude

Levensverzekeringsfraude is een zwart oog voor zowel levensverzekeringsmaatschappijen als levensverzekeringsklanten. Beide partijen maakten zich schuldig aan levensverzekeringsfraude en zullen dat opnieuw zijn – vooral omdat fraude helaas door de meeste statistische metingen lijkt toe te nemen.

Onderzoek door de Coalition Against Nonprofit Insurance Fraud concludeerde dat levensverzekeringsfraude gepleegd door alle partijen het gemiddelde gezin $ 1.650 per jaar kost en de levensverzekeringspremies met 25% verhoogt.

Levensverzekeringsmaatschappijen maken zich vaak schuldig aan verzekeringsfraude in de vorm van hun agenten die “churn”. Dit is waar de agent probeert uw bestaande levensverzekeringspolis te annuleren en te vervangen door een nieuwe die wordt betaald door het “sap”, of geldwaarde, in uw bestaande polis. Agenten doen dit om meer commissies voor zichzelf te verdienen zonder op zoek te hoeven gaan naar nieuwe horizonten van werk. Mengen kan de premies van de klant verhogen en hen uiteraard hun geldwaarde kosten.

Andere verzekeringsfraude die door agenten wordt beoefend, wordt echter “vensters” genoemd. Dit is waar de agent de handtekening van de klant of de aanvrager op een noodzakelijk document niet kan krijgen, maar die handtekening al elders heeft, een ondertekend document achter het niet-ondertekende document houdt, het tegen een venster drukt om het licht er doorheen te laten schijnen en de handtekening met een pen volgt om de handtekening van de klant of aanvrager te vervalsen.

Wanneer grote verzekeringsmaatschappijen hun agenten slechte dingen hebben, halen ze grote krantenkoppen, maar de waarheid is dat het publiek zich veel meer schuldig maakt aan verzekeringsfraude dan bedrijven. Natuurlijk is het maken van valse claims het ding dat ze het meest doen, daarom worden alle claims met betrekking tot uitkeringen bij overlijden voor levensverzekeringen onderzocht.

Maar valse openbaarmaking van achtergrond- of financiële inkomensinformatie is een andere vorm van verzekeringsfraude waar consumenten vaak mee bezig zijn. Ze kunnen zich schamen voor hun medische geschiedenis of inkomen, of ze kunnen zich realiseren dat als ze de waarheid vertellen, hun dekking zal afnemen of hun premies te hoog zullen zijn. Als een levensverzekeringsmaatschappij vindt dat iemand heeft gelogen in hun aanvraag, hebben ze het recht om de claim niet te betalen of geen volledige overlijdensuitkeringen te betalen, afhankelijk van de omstandigheden en het beleid.

Maar er zijn dingen die kopers van levensverzekeringen kunnen doen om zichzelf te beschermen tegen verzekeringsfraude, omdat ze niet over de aanzienlijke onderzoeksmiddelen beschikken die levensverzekeringsmaatschappijen hebben.

Vergeet niet dat als het gaat om levensverzekeringen, als het te mooi klinkt om waar te zijn, het dat waarschijnlijk ook is. Er bestaat niet zoiets als een gratis lunch.

Bewaar al uw levensverzekeringspapieren, inclusief het krijgen van ontvangstbewijzen voor elke cent die u aan uw agent geeft, en negeer nooit kennisgevingen van uw levensverzekeringsmaatschappij.

Levensverzekeringen zijn nooit gratis en zijn geen pensioenregeling, hoewel sommige polissen al zelffinancierend kunnen worden – maar ze beginnen nooit op deze manier.

Koop nooit een dekking die u sterk onnodig voelt, laat uzelf niet gestrest raken en leen nooit om levensverzekeringen te financieren.

Hoewel het deel kan uitmaken van een beleggingsportefeuille, is de eerste rol van levensverzekeringen bescherming tegen het onverwachte – en de meeste mensen hebben in hun latere jaren geen levensverzekering nodig. Het is bedoeld als tijdelijk.

Add Comment