Uitkeringen van levensverzekeringen voor ouderen

De meerderheid van de Noord-Amerikaanse senioren kan zich geen langdurige zorg veroorloven vanwege de hoge kosten. Slechts een paar senioren gebruiken hun verzekering om de kosten van langdurige zorg te dekken. Dit is een ernstige zaak. Veel senioren zijn niet voorbereid op deze kosten, waardoor zij en hun families financieel risico lopen. Er is een oplossing: het kopen van levensbescherming kan helpen om alle mogelijke kosten voor langdurige zorg te dekken. Er zijn ook veel andere voordelen aan het kopen van een levensverzekering voor senioren. Lees hier hieronder meer over.

Geef financiële steun aan uw echtgenoot

Getrouwde oudere stellen maken zich vaak zorgen over het achterlaten van hun beste helft met schulden na de dood, en met goede reden. Begrafenissen in Noord-Amerikaanse landen zijn duur – ze kunnen tot $ 5.000 of meer kosten. Niet elk gezin kan deze kosten betalen, daarom komt levensdekking als een praktische oplossing.

Levensbeschermingspolissen kunnen de kosten van de begrafenis en begrafenis van een echtgenoot volledig dekken, en deze dekking kan de verzekerde enige gemoedsrust brengen. Het individu, dat onder het levensbeschermingsbeleid valt, kan er zeker van zijn dat zijn belangrijke partner de nodige ondersteuning zal hebben om de financiële kant van de begrafenis aan te pakken.

Bovendien kan de langstlevende echtgenoot het geld uit de dekking gebruiken om de voordelen van hun pensioenregeling te verhogen.

Levensverzekeringen voor senioren maken het gemakkelijker om met begrafeniskosten om te gaan, wat betekent dat financiële stress niet bijdraagt aan een toch al stressvolle situatie.

U kunt nog steeds een levensverzekering afsluiten als u ziek bent

Veel verzekeringsmaatschappijen die traditionele levensbeschermingspolissen aanbieden, weigeren vaak levensbescherming te bieden aan senioren die vereisten hebben. Een ernstige ziekte vormt een groot gevaar voor je leven, om nog maar te zwijgen van het feit dat veroudering ook bijdraagt aan een toename van dit risico. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom een verzekeringsmaatschappij uw levensverzekeringsaanvraag zou moeten afwijzen.

Het hebben van een voorwaarde betekent echter niet dat je helemaal geen dekking op het leven hebt. Er zijn veel verzekeringsmaatschappijen die verzekeringen aanbieden voor mensen die geen gezondheidscheck kunnen of willen ondergaan. Dit type verzekering, vaak genoemd Geen medische levensverzekeringDeze functie maakt de prijs van dit type verzekering echter hoger, in vergelijking met een traditionele levensbeschermingspolis.

Er zijn twee soorten levensverzekeringen die geen gezondheidscheck vereisen: een gegarandeerde versie en een vereenvoudigde versie. Het Guaranteed Edition-verzekeringsplan vereist geen medische onderzoeken en geen medische vragen; dit betekent dat deze verzekering automatisch wordt goedgekeurd, maar u moet twee jaar wachten voordat de polis begint te werken. Vereenvoudigde verzekering vereist dat u een reeks vragen beantwoordt, maar er is geen medisch onderzoek en het beleid biedt vanaf de eerste dag dekking.

Kortom: Levensverzekeringen zijn een verstandige optie voor senioren

Vooruitgang in technologie en gezondheidszorg maakt het mogelijk voor mensen over de hele wereld om langer te leven. Dit is de reden waarom ouderen in aantal groter zijn dan de jongere bevolking, wat ook de reden is waarom er meer alternatieven voor levensdekking in het spel moeten komen. Vóór deze veranderingen kon men zich geen levensverzekering veroorloven als ze ouder waren dan 60 of 70 jaar oud. Nu is het niet langer een probleem – oudere mensen hoeven zich geen zorgen meer te maken over het achterlaten van hun familie met niets anders dan emotionele en financiële ontberingen als ze weg zijn. Een levensverzekering is een nuttige hand waardoor u er zeker van kunt zijn dat uw gezin, kinderen en echtgenoot financieel veilig zijn.

Add Comment