Beschermt een opstalverzekering tegen stinkdiergeur?

De koude temperaturen in de winter hebben ons doen rillen, zelfs als we een laag op de bovenkleding aanbrengen. De enige reddende zegen voor dit vreselijk lijdende klimaat is het heiligdom dat thuis wordt genoemd.

Ach, thuis, het kasteel van ieder van ons, waar ieder van ons zich comfortabel kan voelen om dit brute seizoen te bevriezen!

Gezien het bovenstaande, stel je het verdriet van een gezin voor bij thuiskomst van het werk tijdens een bepaalde koude snap. Het welkom dat ze kregen toen ze voor de deur aankwamen, was niet zo gastvrij als ze hadden gewild. Een vreselijke geur raakt hun neus: de onaangename geur van stinkdier.

Familieleden, die hun neus vasthielden, probeerden elk teken van zwarte vacht te vinden met een witte streep erdoorheen. Er is geen zichtbaar teken – gelukkig – van enge soorten. Maar de onmiskenbaar sterke geur van skunk spray was aanwezig – overal – in elk hoekje en gaatje – op alle drie de niveaus van de structuur!

Het trio trotseerde de kou weer, stapte in hun auto en ging naar de plaatselijke supermarkt om elke vorm van zoete geur te kopen die de stank zou bedekken en / of elimineren.

De realiteit stond niet toe dat iemand met een gezond reukvermogen lang in dat ‘kasteel’ kon blijven. Na het strategisch rondspuiten van de antiodor, bracht het gezin de nacht door in het huis van een buurman. De volgende ochtend kwamen ze met een flinke dosis angst hun huis binnen. Gelukkig is de geur flink weggeëbd.

Toen mama de afzuigkap opende en luid naar adem hapte, wist iedereen waarom. Familieleden verzamelden zich rond het raam en bekeken de pathetische aanblik van een dood stinkdier in hun tuin.

Vader belde de dierenpolitie om het te verwijderen. Gelukkig verdween de geur steeds meer.

De enige slepende gedachte was: “Wat als de geur niet kan worden bedwongen? Wat als het huis besmet is, alle inboedel, waardoor het onbruikbaar wordt en het huis onleefbaar? Gaat de verzekering van huiseigenaren helpen?

Dit is wat de verzekeringssector zegt over skunk-schade.

Volgens het standaardbeleid bent u gedekt voor eventuele schade veroorzaakt door Berri. Wat valt er onder deze specifieke categorie? Nou ja, geen rat of muis. Deze worden knaagdieren genoemd. Maar ja, stinkdieren passen bij de definitie van een wild dier.

Daarom zal in een ongecompliceerde, eenmalige gebeurtenis van de schadelijke eigenschap van het stinkdier – een incident dat de huiseigenaar niet kon voorkomen – de relevante claim van de verzekeringnemer waarschijnlijk worden gerespecteerd en aangepakt.

Natuurlijk is niet elke gebeurtenis een “zwart-wit aflevering” (pun intended!) dus het is het beste om een onafhankelijke agent te raadplegen die op de hoogte is van uw dekking en hoe deze zich verhoudt tot de waarschijnlijkheid van een wilde gebeurtenis zoals hierboven!

Add Comment