Aansprakelijkheidsverzekering groepsfitnesstrainer

Zelden denken veel mensen na over de noodzaak om de verantwoordelijkheid van een professionele groepsfitnesstrainer te verzekeren. Het is echter logisch dat in onze rechtzoekende samenleving voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen om ervoor te zorgen dat degenen die ervoor kiezen om hun brood te verdienen als fitnesstrainer worden beschermd tegen wettelijke schadevergoeding, of de vergoedingen nu gerechtvaardigd zijn of niet. De meeste verzekeringsmaatschappijen dekken zowel feitelijke fitnessfaciliteiten als hun werknemers tot een bepaalde limiet en onder bepaalde voorwaarden; ze kunnen echter alleen de laagst mogelijke dekking hebben met enkele uitzonderingen en voorwaarden. Als u een freelance fitnesstrainer bent of zelfs fulltime in een fitnesscentrum werkt, is het essentieel dat u overweegt uzelf te beschermen met een aansprakelijkheidsbeleid voor groepsfitnesstrainers.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering voor groepsfitnesstrainers?

De aansprakelijkheidsverzekering voor groepsfitnesstrainers beschermt fitnessinstructeurs tegen schade die is opgelopen of juridische stappen veroorzaakt door eisers als gevolg van de trainingstaken van de trainer.

Veel voorkomende redenen voor het aanklagen van leraren zijn:

o Spierblessures

o Gewrichtsblessures

o Rugblessures

o Botbreuken

o Botkneuzingen

De meeste aansprakelijkheidsverzekeringen voor groepsfitnesstrainers dekken veelvoorkomende oorzaken of risico’s die zich tijdens de training kunnen voordoen en resulteren in de bovenstaande verliezen. Veel voorkomende claims zijn:

o Letsel als gevolg van slecht toezicht

o Letsel als gevolg van slechte training en onderwijstechnologie

o Blessure door overtraining

o Blessure door onvoldoende rek- of afkoelingsperiodes

Mensen kunnen ook mentale schade, stress of vernedering claimen. Om deze reden is het uiterst belangrijk dat uw aansprakelijkheidsverzekering voor groepsfitnesstrainers u de meest specifieke en uitgebreide dekking biedt. Hoewel sommige goedkeuringen (extra dekking) kunnen bijdragen aan de totale premie die u elk jaar betaalt, zal het uiteindelijk de moeite waard zijn. Veel frivole rechtszaken worden beslecht in het voordeel van de eiser om ervoor te zorgen dat er wordt gegokt met uw dekkingsbedragen en limieten.

Dekkingslimieten

Wat dekkingslimieten betreft, bieden de meeste verzekeringsmaatschappijen een basispolis met een totale limiet van $ 500.000, $ 1.000.000 of $ 2.000.000. Ze kunnen ook een limiet per herhaling hebben die ver onder de totale beleidslimiet ligt. Het is belangrijk om dit onderscheid te begrijpen, want als uw beleidslimiet $ 1.000.000 is, maar de limiet per gebeurtenis slechts $ 100.000 is, betekent dit dat u verantwoordelijk bent voor het betalen van geld dat verschuldigd is aan de andere partij dat de limiet van $ 100.000 overschrijdt. Als het vonnis tegen u bijvoorbeeld $ 150.000 is en het maximum per evenement $ 100.000 is, bent u aansprakelijk om de resterende $ 50.000 uit eigen zak te betalen. Als u geen $ 50.000 aan contanten of spaargeld onmiddellijk beschikbaar heeft om te betalen, kan loonafscherming en zelfs liquidatie van activa optreden.

conclusie

Wanneer u een aansprakelijkheidsverzekering voor groepsfitnesstrainers overweegt, onthoud dan dat het altijd beter is om oververzekerd te zijn en deze niet nodig te hebben dan onverzekerd te zijn en te eindigen met een grote schuld die u de rest van uw leven moet betalen.

Add Comment